6/1/09

Κωνσταντίνα Κούνεβα

Όπως πιθανόν να ξέρετε, έχει συμβεί κάτι πολύ συνταρακτικό, νομίζω εξίσου συνταρακτικό με την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Επιτέθηκαν πριν τα Χριστούγεννα με βιτριόλι σε συνδικαλίστρια καθαρίστρια μετανάστρια από την Βουλγαρία, την κα Κωνσταντίνα Κούνεβα. Πιθανόν το έγκλημα αυτό να συνδέεται με θέληση εργοδοτικής μαφίας να σιγάσει την συνδικαλιστική δράση της κυρίας Κούνεβα. Η γυναίκα έχει επιζήσει, πιθανόν αντίθετα προς τις προθέσεις των επίδοξων δολοφόνων της, αλλά από όσα διάβασα έχει χάσει την όραση από το ένα μάτι και έχει τρομακτικά εγκαύματα και μόνιμες βλάβες. Έχει ένα παιδί στο σχολείο και μια μητέρα. Επειδή η κυρία Κωνσταντίνα συντηρούσε με τον πενιχρό μισθό των κάτω από 600 Ευρώ της και τα δύο άλλα πρόσωπα, νομίζω πως πρέπει να τους βοηθήσουμε. Στις παρακάτω διευθύνσεις υπάρχει και o τραπεζικός της λογαριασμός.

http://indy.gr/newswire/epeigon-oikonomik-enis3c7ysi-gia-tin-syndikalistria-konstantina-koyneba

http://krotkaya.wordpress.com/2008/12/27/xmas08/

Ομολογώ ότι δεν έχω ψάξει παραπέρα το ζήτημα. Αλλά νομίζω ότι πρέπει να ψάξουμε πολύ αυτό το ζήτημα, το οποίο τα μήντια επιχειρούν να συγκαλύψουν, και να αντιδράσουμε εξίσου όσο και στην περίπτωση του Αλέξανδρου. Και να βοηθήσουμε την οικογένεια της Κωνσταντίνας. Προσωπικά, αυτή η ιστορία μου έχει προκαλέσει μια απέραντη ντροπή που είμαι Έλληνας...

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Καταρχήν, πρέπει όλοι να ενισχύσουμε την Κωνσταντίνα Κούνεβα, και ηθικά και κυρίως οικονομικά!

Κατα δεύτερον, αγαπητέ μου lafkadie, καλό είναι να αποφεύγουμε τις γενικεύσεις, τις υπερβολές και τους μελοδρατικούς συναισθηματισμούς.

Δεν ντρέπομαι καθόλου που είμαι Έλληνας, επειδή έγινε αυτό στην άτυχη γυναίκα, δεν έχει να κάνει με την εθνικότητα των δραστών, τέτοια καθάρματα υπάρχουν σε όλες τις χώρες. Σιγά μην πρέπει να με ταυτισουν με κάτι αλήτες σαν αυτούς γιατί έχουμε κοινλη καταγωγη.

Και που ξέρεις εσύ ότι οι δράστες ήταν Έλληνες; Πιθανόν, αλλά δεν έχει καμία σημασία.

Όσο ρατσιστικό είναι να λέει κάποιος ότι όλοι οι ξένοι είναι κλέφτες ή βρωμιάρηδες, άλλο τόσο ρατσιστικό είναι να λέει ότι οι Έλληνες ή όποιος άλλος λαός είναι ρατσιστές. Οι γενικεύσεις είναι κακός σύμβουλος.

lafkadio είπε...

Σωστή παρατήρηση. Αλλά δεν ντρέπομαι μόνο για τους δράστες, ντρέπομαι και για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε η αστυνομία και το δικαστικό σύστημα, και ντρέπομαι γιατί αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια μεγάλη σειρά εφιαλτικής κακομεταχείρισης αλλοδαπών στην χώρα μας. Από την άλλη, πιστεύω ότι όντως ένα από τα κακά στοιχεία του "Ελλεεινισμού" που πρέπει να βγάλουμε από πάνω μας είναι και το εύκολο μελόδραμα...